fbpx

Kurs i praktisk navigering ble en suksess!

Vi bruker både papirkart og elektroniske kart! Det er utopisk å tro at noen kun har papirkart ombord i våre dager.

Vi har gjennomført vårt første kurs i praktisk navigering! Her stiller vi ingen krav til forkunnskap, men det vil alltid være en fordel med noe kunnskap. 

Kurset ble en ubetinget suksess! Deltagerne var veldig fornøyd med innhold og form! Det eneste som ødela litt var at for den ene gruppen var det så tjukk tåke at det ikke nyttet å se noe annet enn det som var på radaren! Men til gjengjeld ble viktigheten av radar til de grader demonstrert!

Den første delen var teori og gjenoppfriskning av det å stikke ut en kurs på papirkart og å føre bestikk. Ruten kan selvsagt overføres til plotter, men på kurset gjør vi ikke det! Vi navigerer ved hjelp av det vi har på bestikket, beregner tid pr legg og grader vi skal ha på de enkelte leggene. Deltagerne ble fascinert over hvor mye enklere alt ble ved at man hadde forberedt seg på papirkart på forhånd.

Vi orienterte oss på papirkart og gjorde oss kjent med alt av lykter og de karakterer som disse har i papirkartet for å kunne identifisere dem i mørket. Vi sammenlignet informasjonen på kart, kartplotter og app på nettbrett og vi brukte radaren i praksis! Det ble en aha-opplevelse for flere av deltagerne!

Vi seilte ut i dagslys og ankom Fredriksstad i nattemørket. Alt av lykter og fyr i nattseilasen ble identifisert på lyskarakterer og ga en trygghetsfølelse hele veien på hvor vi var til enhver tid! Her ble det mye læring på kort tid!

En av deltagerne sa han lærte mer på den ene kvelden på kurs en han hadde gjort de fem årene han hadde vært aktiv på sjøen! En veldig hyggelig tilbakemelding som inspirerer til flere kurs!

Målet er selvfølgelig at man skal bli en bedre navigatør men også at man skal få mer ut av båtlivet sitt og dermed også bli tryggere på sjøen! Og vi håper at noen blir inspirert til å ta kystskipper’n selv om de ikke har båt på + 50 fot! Det er nemlig utrolig gøy å navigere når man har kunnskapen! Og man blir så mye tryggere på det man driver med! Bekreftelsen på dette fikk vi med en kveld på dette kurset!

Vi fikk en klar bekreftelse på at dette konseptet på Solbris båtskole skal bli et fast tilbud! Det vil komme navigasjonskurs i forskjellige former og kursene skal utvikles i samarbeid med dere! Dere som faktisk vil ha denne kunnskapen! Vi gleder oss til et skikkelig aktivt kursår!

Det vil bli publisert en kurskalender for et år frem i tid i løpet av mai 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: