Kurs i praktisk navigering, veien til en tryggere ferd på sjøen!!

Vi bruker både papirkart og elektroniske kart! Det er utopisk å tro at noen kun har papirkart ombord i våre dager.

Vi tilbyr kurs i praktisk navigering! Her stiller vi ingen krav til forkunnskap, men det vil alltid være en fordel med noe kunnskap.

Tilbakemeldingene fra tidligere deltagerne er at de er veldig fornøyd med innhold og form!

Den første delen var teori og gjenoppfriskning av det å stikke ut en kurs på papirkart og å føre bestikk. Ruten kan selvsagt overføres til plotter, men på kurset gjør vi ikke det! Vi navigerer ved hjelp av det vi har på bestikket, beregner tid pr legg og grader vi skal ha på de enkelte leggene. De som har vært med oss før ble fascinert over hvor mye enklere alt ble ved at man hadde forberedt seg på papirkart på forhånd.

Vi orienterer oss på papirkart og gjør oss kjent med alt av lykter og de karakterer som disse har i papirkartet for å kunne identifisere dem i mørket. Vi sammenligner informasjonen på kart, kartplotter og app på nettbrett og vi brukte radaren i praksis! Det blir en aha-opplevelse for de som ikke har benyttet radar før!

Vi seiler ut i dagslys og ankommer Fredrikstad i nattemørket. Alt av lykter og fyr i nattseilasen blir identifisert på lyskarakterer og gir en trygghetsfølelse hele veien på hvor vi er til enhver tid! Her blir det mye læring på kort tid!

En av deltagerne på ett av våre kurs sa han lærte mer på den ene kvelden på kurs en han hadde gjort de fem årene han hadde vært aktiv på sjøen! En veldig hyggelig tilbakemelding som inspirerer til flere kurs!

Målet er selvfølgelig at man skal bli en bedre navigatør men også at man skal få mer ut av båtlivet sitt og dermed også bli tryggere på sjøen! Og vi håper at noen blir inspirert til å ta kystskipper’n selv om de ikke har båt på + 50 fot! Det er nemlig utrolig gøy å navigere når man har kunnskapen! Og man blir så mye tryggere på det man driver med!

Det vil komme navigasjonskurs i forskjellige former og kursene skal utvikles i samarbeid med dere! Dere som faktisk vil ha denne kunnskapen! Vi gleder oss til et skikkelig aktivt kursår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.